In Codium zijn weer een paar stappen vooruitgezet met een hogere notering als resultaat. Zowel het klassieke menu als het groentemenu staan garant voor een paar onvergetelijke momenten. Amuses zorgen hier steeds voor een aparte belevenis. Het vernieuwde repertoire stelt niet teleur. Wel integendeel. Tartelette met ui en Belper Knolle of ijsje van eekhoorntjesbrood en hazelnoot scherpen de honger op elegante manier aan. Zowel de aperitiefhapjes als gerechten zijn echte plaatjes. Sommige zijn detailrijk andere strak geometrisch gepresenteerd. Coquille met zwarte curry en aardpeer is een verrassende combinatie die zacht blijft nazinderen. Ingetogen accent van ansjovis geeft aan perfect gegaarde kabeljauw een verfijnde meerwaarde met daarbij doperwten, sjalot, vlierbloesem en oscietra kaviaar. Oosterscheldekreeft krijgt een zeer mooie cuisson mee met daarbij algen, zilte kruiden en saus met witbier. Blanc manger met schapenyoghurt en citroen vormt een lichte maar gesmaakte afsluiter. Dat we niet ongevoelig blijven voor het talent dat hier duidelijk aanwezig is duidelijk. Wouter Kik is onze Jonge Chef van het Jaar.