Ook de nieuwe versie van Inter Scaldes blijft bijzonder door de unieke locatie in de Zeeuwse polders. De riant aangelegde tuin maakt qua setting het plaatje compleet. De omgeving ademt rust uit net als het professioneel serviceteam dat zich gereserveerd maar net niet stijf voordoet, voor uitstekende timings zorgt en zeer vlot werkt. In de keuken van Jeroen Achtien, vormgegeven in zowel menu als mooi geprijsde à la carte, vinden we meer en meer Zeeuwse invloeden. Hij lijkt op kruissnelheid te komen met gerechten die uitblinken door hun nauwkeurige precisie in termen van garing en door arbeidsintensieve bordpresentaties. Een hogere notering is verdiend. Drie amuses worden klassiek aan tafel geserveerd waarna de vierde in de keuken in directe dialoog met de chef voor je neus wordt gemaakt en afgewerkt. Zo evoceert een in drie gesneden oester in combinatie met diverse lokale wiersoorten de nabijgelegen zee. Terug aan tafel is het volop genieten van een heel dunne chawan mushi van langoustines bedekt met noordzeekrabvlees en verder op smaak gebracht met kokkels en garnalen die door hun uitzonderlijk verfijnde cuisson aan het geheel extra allure geven. Onze even vriendelijke als deskundige en enthousiaste Sommelier van het Jaar Tessa van de Wouw zal de wijnliefhebber, op zoek naar doordacht advies, aangenaam aanspreken.