Back to search results

MOS Amsterdam
1620

Een indrukwekkende locatie en dito team. Er gebeurt veel op het IJ en nog meer op het bord. Dit is een restaurant in vorm hoewel het redelijk onder de radar blijft en niet als Amsterdams hip wordt ervaren. Wat we in dit klasrijk en gedistingeerd restaurant proeven, zien én voelen, kunnen we niet anders dan met een verhoogde score van 16 beoordelen. Vol spanning en voorzien van prima textuurspel is tartaar van wortel met Indische smaakafwerking. Tot sashimi versneden makreel, hoog op smaak gebracht door een vinaigrette op basis van baharat, is extra fris gehouden door gepekelde rode ui en granité van tomaat. Zacht gegaarde heekfilet smelt in de mond met daarbij prima gerookte paling, diverse structuren van wortel. Een zeer diepe beurre noisette versterkt met fenegriekolie houdt het geheel mooi samen. Bij ultrakrokante kalfszwezerik met op de barbecue afgewerkte kalfstong en erwtjes vormt gebarbecuede mini courgette een fijn tegengewicht. Dit alles in een heel diepe essentiële saus van kalf. Daarbij een eigen versie van cassoulet, met verrassende gezouten perzik, cantharellen en truffel. Een autoritair hoofdgerecht barstensvol klasse exemplarisch voor deze keuken.

Opening hours

Monday Closed
Tuesday Closed — 18:00-21:00
Wednesday Closed — 18:00-21:00
Thursday 12:00-14:00 — 18:00-21:00
Friday 12:00-14:00 — 18:00-21:00
Saturday 12:00-14:00 — 18:00-21:00
Sunday Closed

Team

Egon van Hoof
Henry Pattiwael van Westerloo

Our partners

Also recommended Restaurants

Bridges

1620

BAK

1620

Choux

1620