De Groene Lantaarn, in de stedendriehoek tussen Zwolle, Meppel en Hoogeveen hoort bij de nuchtere culinaire top van Nederland en is een van de beste restaurants in het oosten van het land. Gastvrouw Cindy Borger zorgt voor een vlotte en prettige bediening. Chef Jarno Eggen is culinair hoog geïnspireerd en laat zich niet vangen door de valkuilen en excessen van spektakelkeuken. De waterval van amuses waaronder een stukje ganzenlever in een jasje van drop is een onverwachte smaakervaring. Krokant aardappelmandje met tzatziki en Hollandse garnalen ervaren we als een frisse smaakbom. Kabeljauw met wakame overtuigt door de gepofte huid van de vis, krokant oesterblad, ragfijne wittewijnsaus en crème van oester. Filet van lokaal ree heeft een perfecte cuisson en verblijdt door zijn bijzondere vleesjus verrijkt met pompoenpitolie naast frisse garnituur van granaatappel en rode biet. Het predessert met zuringijs, verse snijboontjes, basilicum en amandel-yuzu granité is een klassieker en door zijn smaakcombinaties een echte voltreffer. Soufflé van framboos is kundig en goed gebakken met vers gedraaid roomijs van bonenkruid en gelei van framboos als elegante afsluiter.