De Groene Lantaarn
1820

In het oosten van het land onderscheidt De Groene Lantaarn zich niet alleen door zijn uitgebalanceerde smaakverweving. Met leuke extra informatie voelen we meteen de drive bij gastvrouw Cindy Borger en chef Jarno Eggen om restaurantgasten op een originele en goed gedocumenteerde wijze gasten te prikkelen. Zo krijgt een kwartet fantastische amuses met aardappel als ingrediënt telkens in een hoofdrol aparte aandacht met een apart menukaartje. Die informatie is zowel leuk als smaakversterkend gezien we automatisch met nog meer aandacht dan gewoonlijk proeven. Vooral het mooie werk rond de gesouffleerde aardappel met zachte huisgerookte zalm en de aardappelkroepoek met lokale oude kaas uit Staphorst zijn smaakrijke staaltjes van technisch vernuft. Met zeer zachte terrine van ganzenlever verrassend gecombineerd met drop, gaan we op dat hoogstaande creatieve elan verder. De chef eert steeds het hoofdingrediënt. Hij beperkt het gebruik van diverse garnituren ten voordele van de specifieke smaakeigenheid van het hoofdproduct. Zoals bij een flinke en zeer nauwkeurig gegaarde langoustine met wortel uit eigen moestuin. In dezelfde minimalistische stijl combineert hij eekhoorntjesbrood met knolselder en fijn zalvende eidooier tot hun absolute smaakessentie. Fris, fruitig, kruidig en vegetaal is het dubbel slotakkoord. Met de signatuurcompositie van zuring en snijbonen afgewerkt met granité van yuzu, zoetig aangevuld met amandel en daarnaast framboos met ijs van rozemarijn. En o ja, de wijnkaart is goed gestoffeerd en zeer origineel ook van afstandsaanduidingen voorzien.

Heures d'ouverture

Lundi Fermé
Mardi Fermé
Mercredi Fermé
Jeudi 12:00-14:00 — 18:00-21:00
Vendredi 12:00-14:00 — 18:00-21:00
Samedi Fermé — 18:00-21:00
Dimanche 12:00-14:00 — 18:00-21:00

Prix

  • Chef de l'Année 2018

Nos partenaires

Restaurants également recommandés

De Lindenhof

1820

De Librije

19,520

De Havixhorst

1320