Back to search results

De Leuf
1720

De Leuf is in de zomer van 2022 in een nieuw jasje gestoken. ‘De Leuf 2.0’ noemt de familie van de Bunt dat zelf. Robin, onze ‘Jonge Topchef van 2022’, en zijn zus maître sommelier Michelle nemen steeds meer het stokje over van moeder Sandra die nog vol betrokken blijft. De reizen van Robin en zijn sous-chef Thijs Gerards naar Azië liggen aan de basis van deze herbronning met een fusie van Europese en Aziatische smaken en technieken als resultaat. Wij proeven vooral Japanse smaken in elegante mooie shoyu’s, miso’s, kombu’s en dashi’s. Bij binnenkomst naar de tafel worden we al verrast met een ‘walking’ amuse hapje van ikura (zalmeitjes) met sakura (kersenbloesemblad) en shiso. Zee-egel in zijn schaal, chawanmushi met noordzeekrab en Koreaanse sangchae, jus van strandkrab, yuzu en gedroogde Chinese bieslook verweeft de chef in een complex voorgerecht met unieke balans. Gebarbecuede rib-eye met een zeer smaakvolle XO-saus, chimichurri, furikake en ponzu, imponeert al evenzeer. Tot slot zijn we onder de indruk van een dessert met aardpeer en sudachi. Een niet te zoet, verrassend fris en toch aards dessert met matcha perfect in balans om een indrukwekkende avond af te sluiten. Wij zijn erg benieuwd wat Azië door de ogen van De Leuf 2.0 op dit niveau nog meer aan Nederland te bieden heeft.

Heures d'ouverture

Lundi Fermé
Mardi Fermé — 18:00-20:00
Mercredi Fermé
Jeudi 12:00-13:00 — 18:00-20:00
Vendredi 12:00-13:00 — 18:30-20:00
Samedi 12:00-13:00 — 18:30-20:00
Dimanche Fermé

Équipe

Franc Michielsen Maître
Michelle van de Bunt Sommelier
Robin van de Bunt Chef
Sandra van de Bunt Propriétaire

Prix

  • Jeune Chef de l'Année 2022
  • Jeune Chef de l'Année 2017
  • Chef de l'Année 2013
  • Gastheer van het Jaar 2009

Nos partenaires

Restaurants également recommandés

Julemont

1720

Brut 172

18,520

Atelier

16,520