Fuku Ramen biedt een bijzonder eetervaring. Chef Jakub Karczewski en echtgenote en gastvrouw Aleksandra hebben in Amsterdam-Oost een intieme plek gecreëerd waar ze in een moderne ambiance hun interpretatie van authentieke Japanse smaken serveren. De strakke inrichting met natuurlijke materialen geeft hun restaurant een gezellige en eigentijdse sfeer. We genieten van een bijzonder Japans geïnspireerd tastingmenu vol vakkundig geregisseerde gerechten. Zoals sashimi van één week gerijpte o-toro met lichte sojasaus, kaviaar en wasabi. Of hotategai, coquille geserveerd met kastanjecrème, gepofte rijst, saus van sakekasu (droesem van sake) en olie van bosui. En uiteraard de zelfgemaakte ramen noedels met heldere bouillon van kip en parelhoen en onder meer gemarineerde bamboescheuten die samen voor een gelaagde smaakervaring zorgen. Daarbij keuze uit speciale sake, Japanse whisky of Japanse natuurwijnen. Nieuw in de gids en meteen goed voor twee koksmutsen.