Rijsel of Lille in het Frans is een stad net over de grens met België waar veel Vlamingen naartoe trekken om snel die typische culinaire sfeer op te snuiven. Ambiance die net zo goed in het altijd drukbeklante restaurant Rijsel in Amsterdam te vinden is. Daarvoor zorgen Pieter Smits en Stephanie Lücken samen met chef Iwan Driessen. Rechttoe rechtaan gerechten uit het traditionele Franse repertoire die respectvol smaak en vorm krijgen maken de naam van deze charmante eetgelegenheid waar. Goed gemaakte terrine van ossenstaart en eendenlever met aspic is smaakvol, juist gedefinieerd en sfeerversterkend. Piepkuiken heeft een sappig karakter en is voorzien van palmkool, verse kropsla met frisse dressing, gebakken aardappeltjes en verse mayonaise. Bijzonder smakelijk is met kippenlever gevulde kwartel en daarbij fijne morieljessaus en spitskool. Rijsel biedt inderdaad veel meer dan de befaamde côte de boeuf met keurig geklopte lobbige bearnaise als begeleidende saus.