Back to search results

Rijsel
14,520

Rijsel of Lille in het Frans is een stad net over de grens met België waar veel Vlamingen naartoe trekken om snel die typische culinaire sfeer op te snuiven. Ambiance die net zo goed in het altijd drukbeklante restaurant Rijsel in Amsterdam te vinden is. Daarvoor zorgen Pieter Smits en Stephanie Lücken samen met chef Iwan Driessen. Rechttoe rechtaan gerechten uit het traditionele Franse repertoire die respectvol smaak en vorm krijgen maken de naam van deze charmante eetgelegenheid waar. Goed gemaakte terrine van ossenstaart en eendenlever met aspic is smaakvol, juist gedefinieerd en sfeerversterkend. Piepkuiken heeft een sappig karakter en is voorzien van palmkool, verse kropsla met frisse dressing, gebakken aardappeltjes en verse mayonaise. Bijzonder smakelijk is met kippenlever gevulde kwartel en daarbij fijne morieljessaus en spitskool. Rijsel biedt inderdaad veel meer dan de befaamde côte de boeuf met keurig geklopte lobbige bearnaise als begeleidende saus.

Heures d'ouverture

Lundi 18:00-22:00
Mardi 18:00-22:00
Mercredi 18:00-22:00
Jeudi 18:00-22:00
Vendredi 18:00-22:00
Samedi Fermé
Dimanche Fermé

Équipe

Eelke Leeuwerink Sommelier
Iwan Driessen Chef
Jet Rijkers Sommelier
Merel Schenkeveld Maître
Pieter Smits
Stephanie Lücken

Prix

  • Gastheer van het Jaar 2014
  • Carte des vins de l’Année 2014

Nos partenaires

Restaurants également recommandés

4850

1420

Graham's Kitchen

1420

VanOost

1420