Chef Patrick Brugman ontvangt zijn gasten in twee grachtenpandjes met zicht op het haventje de Galgenwater in hartje Leiden aan de Turfmarkt. Eén van beide panden is een Rijksmonument uit 1653. Beide ademen de gemoedelijke sfeer uit van een huiskamerrestaurant. In deze aparte ambiance komt de chef zelf aan tafel. Hij stelt zowel een wisselende menu in vier of vijf gangen voor naast een zeer mooi à la carte aanbod. Uit de kaart kiezen we voor een klassieke tartaar van rundvlees die hij een sterk persoonlijk en zeer geslaagd accent geeft door deze te combineren met kwartelei een eendenlever. Snoekbaars krijgt een perfecte cuisson mee en in deze uiterst sappige smaakbeleving zorgen aardpeer en vooral gezouten citroen voor een harmonieuze omkadering. Bij de nagerechten valt ons oog op een traditioneel nagerecht als tiramisu die in de handen van deze chef een en al verfijning uitstraalt. De wijnkaart biedt ruime keuze aan vooral Europese referenties met daarnaast voldoende wijnen die per glas beschikbaar zijn.