Het hotel Karel V straalt historie en grandeur uit. Het restaurant is stijlvol, klassiek ingericht en de kroonluchters en grote spiegels zorgen voor extra cachet. Ontvangst en bediening zijn erg gastvrij en zorgen voor een hartelijke, warme sfeer. In de keuken zwaait chef Leon Mazairac sinds enkele jaren de scepter. Hij kookt op een eigen, authentieke wijze. Franse klassiekers geeft hij een moderne twist en hij maakt daarbij gebruik van ingrediënten uit andere werelddelen. Groenten spelen een belangrijke rol, wat bijvoorbeeld tot uitdrukking komt in een van zijn signatuurgerechten. Daarin verwerkt de chef 28 verschillende soorten groenten, die elk op een andere manier bereid zijn, en die hij fris, crispy en gevarieerd serveert op crème van bloemkool en met vinaigrette op basis van magnolia. De bijzondere aandacht voor groenten proeven we ook in de smakelijke "vette jus", die geheel gemaakt is van ingedikte groenten, en dus als een volkomen vegetarisch component bij gegrilde tarbot en bordelaisesaus wordt geserveerd. De bereiding met het hart van de coeur de boeuf tomaat gecombineerd met crème van langoustine, compote van Sint-Jansui en bouillon van tomaat met peterselie is eveneens bijzonder geslaagd.