Oranjerie de Pol is een van onze favorieten in de Achterhoek. Chef Mark Captein en gastvrouw-sommelier Marjolein van der Ham blijven groeien en zich vernieuwen. Na een indrukwekkende binnenkomst in de stijlvolle moderne 'oranjerie' van hout en glas is ook het bombardement van amuses telkens indrukwekkend. Eén amuse, steeds gebaseerd op Marjolein's favoriete salade caprese, komt in een nieuw jasje als 'mini pizza caprese' met buratta-ijs, tomberries, basilicum en olie emulsie met 25 jaar oude balsamicoazijn. Ook de chef zijn toets is geweldig met een 'broodje paling' - hij komt uit Spaarndam – met kristalbrood, crème van gerookte beurre noisette en daarop Spaarndamse gerookte paling. Bij de gerechten is fazant opgebouwd als millefeuille met laagjes wortel en wat eigen appelstroop en daaromheen reductie van wortel en olie van groene kruiden, crème van maïs en emulsie van zwarte knoflook een voorbeeld van smaakbalans. Oranjerie de Pol treedt als relatieve nieuwkomer voorzichtig maar zeker toe tot de gevestigde Nederlandse culinaire orde. Een hogere score is op zijn plaats.