De Bloemenbeek
1620

De Bloemenbeek voert al jaren de culinaire wereld in Twente aan. Veel gerenommeerde chefs leerden bij chef Michel van Riswijk het klappen van de zweep. Traditioneel Franse smaken en technieken op basis van vooral biologische Twentse producten zorgen al vele jaren voor een zeer stabiele en gevarieerde keuken vol fijne gerechten. Zoals een zeer rijke kreeftsalade met aardappel, bospeengelei en bourbon vanillemousse op een spiegel van volle kreeftjus met saffraan en citrus. Traditionele hertenbiefstuk met perfecte bakwijze en zijn uitzonderlijk stoofje met de buitenzijde net krokant uit de oven, komen met eigen jus, amarant en pistache en wat gekaramelliseerd witlof. Zeer onder de indruk zijn we tot slot van een van de beste desserts van het jaar: een met appel-gelei gecoate 'bonbon' van stevige boeren hangop in de vorm van een mooie groene appel met daarin een eetbaar 'klokhuis' van grove compote. Daarbij een bordje met meer van die appelcompote en wat bourbon vanille-ijs en niet te zoete meringue en wat atsina cress. Een verhoogde score voor De Bloemenbeek is verdiend en welkom in de topselectie van het land.  Bovendien vonden we hier ons Terras van het Jaar 2024, waarvoor onze felicitaties.

Heures d'ouverture

Lundi 12:00-14:00 — 18:00-21:00
Mardi 12:00-14:00 — 18:00-21:00
Mercredi 12:00-14:00 — 18:00-21:00
Jeudi 12:00-14:00 — 18:00-21:00
Vendredi 12:00-14:00 — 18:00-21:00
Samedi 12:00-14:00 — 18:00-21:00
Dimanche 12:00-17:00 — 18:00-21:00

Équipe

Matthijs Mulder
Michel van Riswijk
Raymond Strikker
Sofien Oueslati

Nos partenaires

Restaurants également recommandés

Joann

15,520

't Lansink

15,520

De Swarte Ruijter

1520