Ver over de zuidelijke Rijndijk op de plek waar Rijn en Waal splitsen, naast de veerhaven, ligt voormalig Hotel-Café-Restaurant Rijnzicht met eetzaal en terras die wijds uitzicht op het water bieden. Vier generaties Cornelissen gingen de broers Mike en Jim voor. Zij gooiden zeven jaar geleden het roer volledig om en wisten Rijnzicht in korte tijd van een wat sleets jaren zestig bedrijf tot een zeer innovatief restaurant om te toveren. Waardering volgde. Ook van ons. En die waardering neemt nog jaarlijks toe met een hogere quotering en vierde koksmuts als resultaat. Het dagelijkse innovatiemenu van zes of zeven gangen doet zijn naam alle eer aan. Hier gebeuren bijzondere dingen op het bord. Frans-Atlantische Poget oester komt met dashi van duindoorn en passievrucht, daarop eendenlevercrème én bavarois van oester, vormgegeven als een oesterschelp. Op een bijgezet bordje, salade van gekaramelliseerde sjalot en groene appel, met zelf gefermenteerde XO-saus van oester en gembergelei. Daarbovenop een verbazingwekkende mousse van oester als extreem luchtige soufflé. Als slot een zeer bijzondere friszure ganache van Madagaskar chocolade met mandarijnmousse, gel van het sap, en daarbij krokant gepoft buikspek. Rijnzicht wordt de komende jaren als locatie stapsgewijs meer 'in de huidige tijd' gezet. Op het bord is die inhaalbeweging al voltrokken en behoort de keuken tot de innovatieve top van Nederland.
Enkel laatste zondag van de maand open.